Thursday, November 20, 2014

Tips Hilangkan Jerawat Dalam Masa Sehari!

Oh, tidak! Kalau time PMS, time stress suka betul ni jerawat datang. Spot paling disukai kat hidung. Adei, mencacatkan pemandangan. Rasa yakin pun kurang. Yang tak best lagi, sakitnya berdenyut-denyut dan ni tangan pula gatal mau picit. Sakit!

So, kali ini saya kongsikan 5 Tips Hilangkan Jerawat dengan mudah. Macam magic pula hehe…

Tips #1: Ubat gigi
-Pernah cuba? J Sapu sikit ubat gigi kat jerawat supaya kecut sikit. Adalah sikit-sikit hilang.
-Nak hilang lagi cepat, teruskan baca sampai habis

Tips #2: Madu
-Campurkan 2 sudu besar madu dengan sedikit serbuk kayu manis. Just tumbuk sebatang kayu manis pun ok.
-Kemudian sapu di muka.
-Biarkan  5-10 minit, lepas tu cuci dengan air suam.

Psst: Madu bersifat antibakteria dan kelikatan madu dikatakan boleh menarik keluar kotoran jerawat

Tips #3: Betik
-Betik kaya dengan Vitamin A yang bertindak sebagai antioksidan.
-Kasi blend betik, sapu dengan hampasnya sekali ke muka yang berjerawat.
-Lepas 20 minit, cuci balik dengan air suam.

Tips #4: Bawang putih
-Bawang putih terkenal dengan sifat antibiotik semulajadi.
-Potong bawang putih dan sapu pada mata jerawat.
-Kalau nak tumbuk pun boleh dan sapu pada jerawat.

Tips #5: Vitamin E Shaklee
-Just sapu di tempat yang ada jerawat - tak kisah lah jerawat tu dah ada mata, atau baru nak keluar, sapu ja.
-Bila dah kering, cuci dengan air suam.

Oh ya, Vitamin E ini kita boleh makan, dan buat masker. Contoh, sapu kat jerawat tu.
Kalau makan, ianya membantu merawat dari dalam. So kulit jadi lebih moist, jerawat pun tak keluar dah.

Vita-E Complex

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut :)
Eva Matt's 
ID: 1105221  
Call/SMS/Whatsapp 013-8187984
PM saya di: Facebook
OR
Add Friend di FB saya : Erica Isadora
Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Belud | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia