Friday, November 21, 2014

Makanan Untuk Sakit Sendi Lutut

Bila umur sedang meningkat, macam-macam datang. Salah satunya adalah sakit sendi lutut, yang berpunca daripada kurang kolagen di bahagian lutut. Bila kolagen terhakis / kurang, bahagian tulang akan mendapat kesan. Tak selesa kan?

Pada kali ini, saya berkongsi 4 Makanan Yang Boleh diamalkan oleh Pesakit Sendi Lutut supaya kurang radang di bahagian sendi lutut dan sebagai anti-oksidan. Penting tau jaga sendi lutut ni ^_^V

1. Ikan
* Minyak ikan mengandungi Omega yang melegakan sakit sendi dan kebas yang disebabkan oleh rheumatoid arthritis.
*Asid lemak Omega-3 dalam ikan boleh melindungi tulang rawan daripada haus.
*Shaklee menawarkan Omega Guard sebagai supplemen minyak ikan.
*Produk ini telah melalui penyulingan berperingkat sebanyak 3 kali untuk memastikan minyak ikan yang dihasilkan benar-benar bebas dari bahan kimia.
Omega Guard Shaklee

 2. Soya
*Soya kaya dengan isoflavine dan anti-radang.
*Anda perlu pastikan minuman / makanan soya yang anda pilih adalah bebas bahan kimia.
*Contoh makanan berasaskan soya seperti kicap, tempe dan kacang soya
*Shaklee menawarkan minuman soya iaitu ESP - minuman ini dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dan bebas dari toksik)
ESP

3. Buah-buahan
*Vitamin C merupakan sumber terbaik untuk anti-oksidan dan mengelak osteoarthritis
*Makanan yang kaya dengan Vitamin C - betik, oren dan kiwi
* Dalam Shaklee pun ada Vitamin C Sustained Release 500mg khas untuk orang dewasa
*1 tablet Vitamin C Shaklee = 7 1/2 buah oren. Wow!
*Yang best lagi, Vitamin C Shaklee adalah semulajadi dan khasiat dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam tubuh untuk manfaat berpanjangan.

SR Vitamin C Plus

4. Rempah dan herba
*Kunyit, jintan, kulit kayu manis dan bawang putih mempunyai bahan anti-radang yang membantu mengurangkan sakit sendi.
*Tapi rajin ka masak guna bahan-bahan ini? Hehe, ada cara mudah!
*Garlic Complex Shaklee sangat sesuai jika anda tiada idea untuk masak mengunakan rempah / herba sebab produk ini mengandungi 500mg serbuk bawang putih.
Garlic Complex


Hopefully, sharing ini bermanfaat untuk kita semua. Jika anda berminat, boleh hubungi saya!

Contact Me
Eva Matt's 
ID: 1105221  
Call/SMS/Whatsapp 013-8187984
PM saya di: Facebook
OR
Add Friend di FB saya : Erica Isadora
Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Belud | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia